Oua umplute


 

Ingrediente

  • 10 oua fierte tare
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lamaie
  • patrunjel
  • sare/piper
  • 1 conserva pateu de ficat
  • 1 smantana

Mod de preparare

Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Se racesc.
Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul sau de mâna.

 Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.

La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.

Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.
Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana.

 Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.

Comentarii