FRIPTURA DE MIEL AROMAT
Ingrediente
- 1 buc pulpă de miel
- 100 ml ulei de măsline
- 200 ml vin alb
- 5 buc usturoi verde
- 1 buc lămâie
- 1 vârf scorțișoară măcinată
- Cuișoare după gust
- 2 legături de pătrunjel
- Sare de mare după gust
- Cimbru după gust
- Piper negru măcinat după gust.
Mod de preparare:
Se amestecă într-un blender 5 fire de usturoi verde, zeama de la o lămâie, ¼ linguriță de
scorțișoară măcinată, un praf de cuișoare, 2 legături de pătrunjel, sare, cimbru, piper.
Crestăm pulpa de miel și o împănăm cu pasta rezultată. Așezăm carnea într-o tavă, o stropim cu
ulei și o introducem la cuptor la o temperatură de 180 grade C timp de 45 minute.
Aproape de final, adaugăm în tavă vinul alb și o ceașcă cu apă. O mai lăsăm la cuptor încă 10
minute. Servim friptura cu salata verde
Comentarii
Trimiteți un comentariu