1 conservă ton bucăți Lotka, in ulei de floarea-soarelui (160g)
1 ceapă roșie medie
Mod de preparare
Pentru început, umplem o oală cu apă caldă și o punem pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriță de sare, 2 linguri de oțet și mixul de legume congelat .
Fierbem legumele al dente (cca 15 minute) apoi le scurgem și le clătim sub un jet de apă foarte rece. Le lăsăm să se scurgă și răcească într-o sită, apoi le condimenăm cu puțină sare și o lingură ulei de măsline.
Crema de fasole preparare
Pentru crema de fasole, punem fasolea fiartă în vasul robotului (putem folosi și un blender).
Adăugăm uleiul de măsline, cățelul de usturoi, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Dacă este nevoie, putem adăuga si 1-2 linguri din apa în care a fiert fasolea sau 1-2 linguri de apă dacă folosiți fasole de la conservă. Mixăm până obținem o cremă fină.
Asamblare pahare cu cremă de fasole și ton
Punem în pahare câte 3-4 linguri de cremă de fasole.
Peste cremă de fasole punem 2-3 linguri de mix de legume fierte.
Scurgem tonul bucăți Lotka și îl punem peste stratul de legume. Tăiem ceapa în rondele subțiri și le adăugăm deasupra tonului. Gata aperitivul nostru delicios
Comentarii
Trimiteți un comentariu