Cremă de fasole boabe cu legume și ton


 

Cremă de fasole boabe cu legume și ton – Ingrediente (4 persoane)

  • 300 g fasole boabe fiartă
  • 3-4 linguri ulei de măsline (pentru fasole)
  • 1 lingură ulei de măsline (pentru legume)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • sare si piper dupa gust
  • 300 g mix de legume fierte (mazăre, fasole verdemorcovicartofi)
  • 2 linguri oțet
  • 1 conservă ton bucăți Lotka, in ulei de floarea-soarelui (160g)
  • 1 ceapă roșie medie

Mod de preparare

  • Pentru început, umplem o oală cu apă caldă și o punem pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriță de sare, 2 linguri de oțet și mixul de legume congelat .
  • Fierbem legumele al dente (cca 15 minute) apoi le scurgem și le clătim sub un jet de apă foarte rece. Le lăsăm să se scurgă și răcească într-o sită, apoi le condimenăm cu puțină sare și o lingură ulei de măsline.

Crema de fasole preparare

  • Pentru crema de fasole, punem fasolea fiartă în vasul robotului (putem folosi și un blender).
  • Adăugăm uleiul de măsline, cățelul de usturoi, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Dacă este nevoie, putem adăuga si 1-2 linguri din apa în care a fiert fasolea sau 1-2 linguri de apă dacă folosiți fasole de la conservă. Mixăm până obținem o cremă fină.

Asamblare pahare cu cremă de fasole și ton

  • Punem în pahare câte 3-4 linguri de cremă de fasole.
  • Peste cremă de fasole punem 2-3 linguri de mix de legume fierte.
  • Scurgem tonul bucăți Lotka și îl punem peste stratul de legume. Tăiem ceapa în rondele subțiri și le adăugăm deasupra tonului. Gata aperitivul nostru delicios

Comentarii